Finans

Danske Bank taber fart og ændrer målsætninger - forstå regnskabet på to minutter

En ny strategi skal bringe kundetilfredsheden og egenkapitalforrentningen i vejret, annoncerer Danske Bank i et kvartalsregnskab, der afslører, at banken er presset.

Danske Bank har offentliggjort regnskab for årets første ni måneder af 2019. Foto: Polfoto.

Danske Bank er klar med hovedlinjerne i den nye strategi, som skal bringe banken tilbage på ret kurs, men som vil koste dyrt til næste år. Skandalesagen med investeringsproduktet Flexinvest Fri, der blev solgt til kunder trods en forventning om, at de ville lide tab, koster nu Danske Bank 4 mia. kr. i nyt polstringskrav. Få overblikket over tallene for årets første tre kvartaler her.

1. Planen: Danske Bank vil drive en mere effektiv bank i 2023, og det betyder, at omkostningerne på det tidspunkt ikke må fylde mere end lidt over 50 pct. af indtægterne. I dag er omkostningsprocenten 58,5 kommende fra 56,1 pct. på samme tidspunkt sidste år. Omkostningsreduktionen skal bl.a. ske ved at investere yderligere i digitale processer i banken, ligesom ledelsen lægger op til at forenkle bankgigantens mange produkter, drift og processer...

BRANCHENYT
Læs også