Finans

Danske Bank banket ned på sidstepladsen på børsen

Danske Bank indtager en klar sidsteplads blandt samtlige danske aktier på børsen i dagens handel.

Foto: Jens Dresling

Danske Bank har fået karakteren dumpet af investorerne efter dagens offentliggørelse af regnskabet for tredje kvartal.

Aktien er blevet sendt ud i et fald på mere end 4 pct., og Danske Bank er dermed det selskab, der klarer sig dårligst i dagens handel på fondsbørsen i København.

Regnskabet viste, at resultatet efter skat er dykket med 14 pct. i årets første ni måneder. Fra 11.680 mio. kr. i 2018 til 10.031 mio. kr. i indeværende år.

Regnskabet var nogenlunde som ventet, men ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom, i Nordnet, indeholdt det skuffende langsigtede målsætninger.

De nye målsætninger er:

  • Banken skal gennemsnitligt ligge i top to på kundetilfredshed på alle områder.
  • Over 90 pct. af vores medarbejdere skal være ”engaged” (Målt i medarbejdertilfredshedsindeks).
  • Banken skal drive virksomhed på en bæredygtig, etisk og transparent måde og måle sine fremskridt på syv identificerede fokusområder.
  • Banken skal nå en egenkapitalforrentning på 9-10 pct. og en omkostningsprocent i den lave ende af 50´erne ved løbende at forbedre rentabilitetsniveauet. Uændret udbyttepolitik på 40-60 pct.

»Den langsigtede målsætning om en omkostningsprocent i begyndelsen af 50'erne rimer ikke ligefrem på noget, som investorerne vil være meget glade for. Danske Bank er i en omstillingsfase. 2019 bliver ikke fremragende. 2020 bliver værre, og ingen kender den økonomiske sanktion fra USA. Prisfastsættelsen er meget lav og har taget udgangspunkt i udfordringerne. Alligevel kan det næppe undgås, at investorerne vil tænke: Er det virkelig det, som langsigtet er muligt?« skriver Per Hansen i en kommentar.

BRANCHENYT
Læs også