Finans

Rekordhøj omlægningsaktivitet styrker resultaterne hos Lån & Spar

Lån & Spar kom ud af årets første ni måneder med flere indtægter og højere bundlinje i forhold til de samme ni måneder af 2018.  Det fremgår af bankens regnskab for perioden, der er offentliggjort tirsdag.

Lån & Spar, der i begyndelsen af oktober opjusterede forventningerne til indeværende år som følge af indtægter fra en rekordhøj aktivitet med konvertering af realkreditlån, kunne i de første tre kvartaler af 2019 notere sig nettorente- og gebyrindtægter for 620,4 mio. kr. mod 586,3 mio. kr. i samme periode sidste år.

På samme tid steg basisindtjeningen før nedskrivninger over årets første ni måneder med 9,6 mio. kr. til 170,3 mio. kr. fra 160,7 mio. kr. sidste år.

I regnskabet noterer Lån & Spar, at basisindtjeningen er steget på grund af "en rekordhøj aktivitet med omlægning af realkreditlån og en stor tilgang af nye kunder".

Bankens ledelse noterer ligeledes, at periodens basisindtjening og resultat er tilfredsstillende.

Nettoresultatet landede for perioden på 140,3 mio. kr. mod 116,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

Lån & Spar Bank fastholder forventningerne til 2019 om et resultat efter skat i intervallet 150-180 mio. kr. Banken opjusterede 9. oktober forventningerne fra et resultat efter skat i niveauet 90-120 mio. kr.

Læs også