Finans

Danmarks største pengetank ansætter ny direktør til at styre investeringerne

ATP har ansat Mikkel Svenstrup som investeringsdirektør. Han afløser Kasper Lorenzen, der tidligere på året skiftede til PFA.

Mikkel Svenstrup tiltræder næste år som ny investeringsdirektør i ATP. Foto: ATP.

ATP har fundet sin nye investeringsdirektør. Valget er faldet på Mikkel Svenstrup, der kommer fra en tilsvarende stilling i P+, som er et administrationsfællesskab for pensionskasserne JØP og DIP. Det oplyser ATP i en pressemeddelelse.

I ATP afløser Mikkel Svenstrup Kasper Lorenzen, der tidligere på året skiftede til PFA. Som investeringsdirektør i ATP får Mikkel Svenstrup ansvaret for at styre en formue på mere end 900 mia. kr.

»Vi kigger ind i en verden med lave forventede afkast og stigende udsving i markederne, og derfor er det helt afgørende, at vi investerings- og risikomæssigt har de allerstærkeste kompetencer. Vi har været igennem en grundig rekrutteringsproces, og Mikkel Svenstrup har både fagligt og menneskeligt, hvad der kræves for at bestride jobbet som investeringsdirektør i ATP,« udtaler Bo Foged, adm. direktør ATP.

45-årige Mikkel Svenstrup er uddannet cand.scient.oecon., og han har derudover en ph.d. i finansiering fra Aarhus Universitet. De seneste tre år har Mikkel Svenstrup været investeringsdirektør i P+, og inden da har han haft ledende stillinger i Nordea, UBS og Barclays. Disse steder havde han fokus på både salg og rådgivning til institutionelle investorer i Skandinavien.

»Med sig har han ikke blot et imponerende teoretisk fundament, men han har også dyb indsigt og solid praktisk erfaring indenfor alle kernediscipliner i investeringer. Dertil kommer, at han har arbejdet både på salgssiden som rådgiver og som forvalter, så jeg er meget tilfreds med, at Mikkel bliver en del af ledelsen i Hillerød,« siger Bo Foged.

Mikkel Svenstrup tiltræder stillingen som investeringsdirektør i ATP den 1. marts 2020.

»Først og fremmest glæder jeg mig til at blive en del af det stærke ledelsesteam i ATP. Jeg er stolt og beæret over at skulle lede en investeringsafdeling, der igennem mange år er blevet anerkendt som en af de bedste i Europa. Jeg ser frem til at bidrage med at løfte ATP’s samfundsansvar, herunder også arbejdet med at videreudvikle ATP’s forretningsmodel,« udtaler Mikkel Svenstrup.

Læs også