Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danske Bank tilbød guld til rige kunder for at skjule formuer

Ifølge Bloomberg blev velhavende kunder i den estiske filial tilbudt guld af Danske Bank.

Hvidvask i Danske Bank
Det var primært velhavende russiske kunder, de blev tilbudt guldbarrer for at skjule formuer i den estiske filial. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Da hvidvaskskandalen var på sit højeste, tilbød Danske Bank i Estland sine rige kunder guldbarrer for at hjælpe dem med at holde deres formuer skjult.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge det amerikanske medie, fik en udvalgt gruppe af kunder i den estiske filial at vide, at de kunne konvertere deres penge til guldbarrer. Det skulle stå skrevet i dokumenter, der er dateret til medio 2012. Kunderne var primært fra Rusland.

Bloomberg skriver også, at der i dokumenterne blev redegjort for guldbarrer som en mulighed for at sikre sig anonymitet. Danske Bank har ikke selv ville kommentere på sagen.

Det er ikke skrevet, hvor meget guld det har lykkes Danske Bank i Estland at sælge, mens filialen stadig var aktiv. Ifølge Bloomberg har nogle kunder dog gjort brug af tilbuddet.

For guldbarrer, der vejede 250 gram eller mere, kunne klienter hos Danske Bank i Estland få de ædle metaller i en ikke-forseglet pakke og uden papircertifikat.

Den estiske filial har været centrum for hvidvasksagen og blev lukket endegyldigt i oktober. Der havde dog ikke været aktiviteter i filialen siden februar. Det estiske finanstilsyn bad nemlig Danske Bank i februar i år om at lukke filialen.

Den estiske filial havde da også været en lukrativ forretning for Danske Bank. Aktiviteterne i filialen udgjorde kun 0,5 pct. af Danske Banks samlede forretning, men alligevel stod afdelingen i 2013 for 2 pct. af hele bankens indtjening før nedskrivninger, lød det i en rapport fra Finanstilsynet tidligere på året.

Danske Bank bliver fortsat efterforsket af europæiske og amerikanske myndigheder.

BRANCHENYT
Læs også