Finans

Goldman Sachs undersøges for sexisme i kreditvurderinger

Den amerikanske investeringsbank er kommet i modvind efter beskyldninger om diskrimination i forbindelse med kreditkort.

Goldman Sachs er kommet i modvind efter afsøringer om enorme forskelle på mænd og kvinders kreditvurderinger. Foto: Brendan McDermid/ Ritzau Scanpix

Goldman Sachs skal undersøges for at diskriminere mod kvinder i kreditvurderinger i forbindelse med det nye Apple Card.

Det skriver Reuters.

Apple Card er et kreditkort, der er lavet af techgiganten Apple, men er udviklet af Goldman Sachs. Det er primært designet til at blive brugt med Apple Pay på Apple-enheder.

Den danske programmør og forfatter David Heinemeier Hansson skrev en serie af tweets, hvori han beskrev, at han og hans hustru havde fået meget forskellige kreditgrænser på deres Apple Cards. Faktisk var hans 20 gange højere end hendes.

Hansson har i sine tweets ikke afsløret nogen indkomstrelateret information vedrørende sig selv eller sin kone, men skriver, at de har lavet fælles selvangivelser, og at hans kone har en bedre kreditværdi.

Han har i samme serie af tweets rettet skarp kritik mod de algoritmer, der bliver brugt i kreditvurderingerne.

New Yorks afdeling for finansielle tjenester har siden bekræftet, at der bliver foretaget en undersøgelse af Goldman Sachs’ praksis, når det kommer til kreditvurderinger.

Til Reuters har en talsperson for New Yorks afdeling for finansielle tjenester forklaret, at der vil blive undersøgt om der er algoritmer, der går imod statens lovgivning bliver brugt i forbindelse med kreditvurderingerne.

»Enhver algoritme, der forsætligt eller ikke resulterer i diskriminerende behandling af kvinder eller andre beskyttede klasser, er i strid med New York-lovgivningen,« lyder det i en udtalelse til Reuters.

Apple Card blev lanceret i August og er Goldman Sachs’ første kreditkort.

BRANCHENYT
Læs også