Finans

Nordea banker 30 pct. på kursmålet for SAS efter opjustering

SAS opjusterede fredag - i forbindelse med offentliggørelsen af sine trafiktal for oktober - forventningerne til hele året, hvor der nu ventes et overskud før skat og engangsposter på 700-800 mio. svenske kr. Foto: Jens Dresling

Nordea har løftet sit kursmål for aktien i luftfartsselskabet SAS betragteligt, efter at SAS i slutningen af sidste uge opjusterede sine forventninger til hele 2018/19, der sluttede med udgangen af oktober.

Kursmålet er skruet op til 15,36 kr. fra 11,78 kr., og Nordea gentager den positive anbefaling "køb", som banken løftede til i slutningen af oktober.

SAS opjusterede fredag - i forbindelse med offentliggørelsen af sine trafiktal for oktober - forventningerne til hele året, hvor der nu ventes et overskud før skat og engangsposter på 700-800 mio. svenske kr.

Tidligere ventede SAS et "positivt" resultat før skat og engangsposter, men ved regnskabet for tredje kvartal lød formuleringen, at det kunne blive vanskeligt at nå et overskud for året.

Det sker, efter at SAS i april og maj var ramt af en omfattende pilotstrejke, og samtidig har selskabet - ligesom alle branchefællerne - haft en noget større brændstofregning i 2019, end tilfældet var sidste år.

Læs også