Finans

Jutlander Bank foreslår fusion af datacentraler

Alene i år betaler Jutlander Bank 100 mio. kr. til sin datacentral, SDC, eksklusive omkostningerne fra egne it-medarbejdere. PR-foto: Jutlander Bank

Jutlander Bank vil skrue ned for omkostningerne i banksektoren og foreslår, at man sammenlægger de tre datacentraler, som betjener størstedelen af landets banker.

Det skriver Børsen tirsdag.

Selv om det seneste regnskab fra Jutlander Bank peger mod et fornuftigt 2019, ser Danmarks 13. største bank sorte skyer for sektoren som helhed, hvis ikke det lykkes at nedbringe det generelle omkostningsniveau.

Bankens topchef, Per Sønderup, peger på fusioneringen af de tre datacentraler Bankdata, SDC og BEC, der betjener alle landets banker bortset fra Nordea og Danske Bank, som en effektiv vej til besparelser.

- Vi mindre- og mellemstore pengeinstitutter har ikke været dygtige nok til at samle centralerne et sted. Så vi sidder med tre it-centraler, som vi skulle have samlet for flere år siden. Jeg vil håbe, at vi snart kan finde ud af at fusionere, siger Per Sønderup til Børsen og tilføjer.

- Som det kører nu, er der for få ressourcer til udvikling.

Alene i år betaler Jutlander Bank 100 mio. kr. til sin datacentral, SDC, eksklusive omkostningerne fra egne it-medarbejdere.

Jutlander Bank fastholdte efter det seneste regnskab sine forventninger til et overskud før skat på 385-420 mio. kr. i hele 2019.

Læs også