Finans

Vestjysk Bank løfter resultat markant efter Sparinvest-salg

Vestjysk Bank opjusterede i oktober forventningerne til 2019. Foto: Per Folkver

Salget af aktierne i Sparinvest Holdings var med til at løfte Vestjysk Banks resultat markant i årets tredje kvartal. Det viser bankens regnskab for perioden, der er blevet offentliggjort onsdag morgen.

Aktiesalget gav en gevinst på 142 mio. kr. hvilket var med til at løfte bankens basisresultat før nedskrivninger til 248 mio. kr. Det var et massivt løft fra samme periode af 2018, hvor resultatet var 91 mio. kr.

Da nedskrivningerne samtidig var lave i kvartalet - på 7 mio. mod 39 mio. kr. sidste år - betød det også et stort løft af bundlinjen, hvor resultatet efter skat blev løftet til 234 mio. kr. fra 47 mio. kr. sidste år.

Vestjysk Bank fastholder i regnskabet forventningerne til 2019 om et resultat efter skat mellem 420 og 460 mio. kr. Forventningerne blev så sent som i oktober opjusteret med henvisning til en konverteringsbølge.

- Opjusteringen er sket på baggrund af, at konverteringsniveauet på boligområdet stadig er højt, koblet sammen med generelt højt aktivitetsniveau i banken. De fortsat meget gunstige svinepriser er også medvirkende til, at banken forventer faldende nedskrivninger.

- Siden Vestjysk Bank første gang i februar udmeldte forventningerne til regnskabsåret 2019, er disse justeret fra intervallet 225-275 mio. kroner til nu 420-460 mio. kroner. Heri er indregnet salget af aktier i Sparinvest Holdings SE, der har indbragt banken 142 mio. kroner, skriver banken i regnskabet onsdag.

Vestjysk Bank-aktien lukkede tirsdag i 3,51 kr. på børsen i København efter et kursfald på 0,9 pct. I 2019 er aktien steget 79,1 pct. i værdi.

BRANCHENYT
Læs også