Finans

Pensionsselskab vil skattefifleri til livs: »Det er naturligt at bidrage til det samfund, man er en del af«

Velliv har indført en ny skattepraksis for pensionsselskabets investeringer. Velliv følger dermed i sporene på andre danske pensionsselskaber.

Velliv har indført en ny skattepraksis for sine investeringer. Foto: Bax Lindhardt

Velliv melder sig nu ind i kampen mod skattefifleri. Pensionsselskabet har nemlig indført en ny skattepraksis for sine investeringer. Det betyder, at Velliv nu bl.a. vil arbejde for at undgå »aggressiv skatteplanlægning« blandt de kapitalforvaltere, som pensionsselskabet samarbejder med i forbindelse med sine alternative investeringer.

»Vi vil sikre, at vores samarbejdspartnere betaler en fair skat og undgår at benytte sig af aggressiv skatteplanlægning. Det er naturligt at bidrage til det samfund, man er en del af. Derfor går vi aktivt ind i problemstillingen om ansvarlig skat. Ud over at det er en samfundsmæssig global og kompliceret udfordring, så er det også en investeringsmæssig risiko for os,« udtaler Thomas H. Kjærgaard, head of investment governance i Velliv, i en pressemeddelelse.

Ifølge Velliv vil den nye skattepraksis bl.a. betyde, at pensionsselskabet vil gennemføre en mere omfattende due dilligence i forbindelse med sine alternative investeringer. Og så vil pensionsselskabet i forhold til sine børsnoterede investeringer »deltage i internationale initiativer, der arbejder for at fremme fair skat.«

»Velliv har allerede på nuværende tidspunkt haft fokus på fair skat, men vi vurderer, at vi med en ny praksis kan sende et tydeligt signal til vores samarbejdspartnere og til de selskaber, vi investerer i, om at dette er et højt prioriteret område. Vi opfordrer samtidig vores samarbejdspartnere til at implementere egne skattepolitikker,« siger Thomas H. Kjærgaard.

Tiltaget fra Velliv kommer, efter at ATP, PFA, Industriens Pension og Pensiondanmark i august gik sammen om et nyt skattekodeks, der bl.a. har til formål at påvirke skatteadfæren i Danmark og udlandet.

»Investorerne accepterer ikke aggressiv skatteplanlægning,« lød det i det nye kodeks fra de fire pensionsselskaber.

BRANCHENYT
Læs også