Finans

Mobilt dankort taber til udenlandske betalingsapps

Apple Pay gør brug af kontaktløs betaling, hvilket kan være årsagen til populariteten. Foto: AP Photo/Eric Risberg

Dankort på mobilen har tabt første runde af kampen om mobilbetaling til Apple Pay. Det sander Dansk Erhvervsliv, skriver Børsen.

Siden mobildankortet lanceredes for snart to år siden, har danske supermarkedskæder erfaret, at mobildankortet ikke bruges i samme grad som forventet.

- Det mobile dankort er heller ingen faktor i vores butikker. Det betyder ikke noget, fortæller Jan Madsen, der er koncerndirektør i Coop, til Børsen.

I stedet vælger brugerne løsninger såsom Apple Pay.

Det skyldes blandt andet, at Apple Pay bruger den kontaktløse teknologi "NFC". Apple har valgt, at det kun er selskabets egne apps, der kan bruge NFC i dens telefon.

- Med introduktionen af Apple Pay og Google Pay er NFC blevet den naturlige måde for forbrugerne at betale via mobilen, da det også er sådan, de har vænnet sig til at betale kontaktløst med det fysiske kort, skriver Jeppe Juul-Andersen, der er chef for Dankortet, i en mail til Børsen.

Det har sandsynligvis gjort det sværere for mobilbetalingsløsninger som Dankort-app, der anvender alternative betalingsteknologier, at slå igennem, vurderer han.

Dankort på mobilen, der i stedet benytter teknologien Bluetooth, kostede 100 mio. kr. at udvikle.

BRANCHENYT
Læs også