Finans

Goldman Sachs åbner kontor i Danmark

Foto: AP Photo/Richard Drew

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs åbner kontor i Danmark. Det er blandt andet den danske pensionssektor, der tiltrækker, skriver Børsen.

Goldman Sachs vil lave en signifikant opskalering af sin aktivitet i Danmark. Sådan lyder det fra Peter Hermann, der bliver chef for det kommende danske kontor.

- Det sker i forventningen om, at vi i Danmark indenfor 12 måneder kommer til at sidde ti mand inklusiv en række seniorprofiler, siger han til Børsen.

Ifølge Peter Hermann, der også kommer til at dele ansvaret for den nordiske forretning med chefen i Sverige, udgør Danmark et "ekstremt vigtigt marked for Goldman Sachs" og har gjort det gennem en årrække.

Det skyldes blandt andet, at den danske pensionssektor skiller sig ud internationalt.

For eksempel forsikrede sektoren sig meget tidligt mod rentefald, skriver Børsen.

Derudover har den fælles interesse for alternative og grønne investeringer haft betydning for, at Goldman Sachs har nogle stærke partnerskaber i pensionssektoren, understreger Peter Hermann.

Goldman Sachs har lovet at investere omkring 1000 mia. kr. i ren energi, mens de danske pensionsselskaber har lovet at lave bæredygtige investeringer for 350 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også