Finans

Morgan Stanley opsiger 1.500 stillinger globalt

Morgan Stanley er dog ikke den eneste bank, som forsøger at sænke sit omkostningsniveau. Også Citigroup og Deutsche Bank opsiger i øjeblikket en lang række stillinger. Foto: AP/Richard Drew

Den amerikanske storbank Morgan Stanley planlægger at skære omkring 1500 stillinger i organisationen. Opsigelserne svarer cirka til 2,5 pct. af bankens globale medarbejderstab og følger i kølvandet på usikre prognoser for 2020.

Det bekræfter to kilder med kendskab til opsigelserne over for Financial Times.

Medarbejderreduktionen vil ramme teknologi- og driftspersonalet hårdest, fortæller kilderne.

Det forlyder også fra en tredje kilde, at medarbejderreduktionens størrelse afspejler bankens usikkerhed omkring næste regnskabsår, hvor det frygtes, at geopolitiske emner som handelskrig og brexit vil påvirke bankens indtjening negativt.

- Vi taler om en robust omkostningsstyring. Vi satser ikke stort på, at forretningsklimaet bliver meget værre næste år, men agerer forsigtigt i forhold til, at det måske heller ikke bliver bedre, siger en af kilderne til Financial Times.

Morgan Stanley er dog ikke den eneste bank, som forsøger at sænke sit omkostningsniveau. Også Citigroup og Deutsche Bank opsiger i øjeblikket en lang række stillinger. Deutsche Bank planlægger at skære hele 18.000 stillinger inden 2022 som led i en større restruktureringsplan.

Opsigelserne i Morgan Stanley kommer efter et stærkt regnskab for tredje kvartal, hvor banken nåede sine hidtil højeste indtægter for perioden, skriver avisen.

BRANCHENYT
Læs også