Finans

Mindre banker tjener mere på udlån

En af de banker, som har taget imod en række nye kunder, er Sparekassen Sjælland-Fyn. Foto: PR Sparekassen Sjælland-Fyn

Landets mindre banker oplever stigende udlån og vækst i nettorenterne, mens billedet for de store banker ser noget anderledes ud.

Det viser Børsens gennemgang af de børsnoterede bankers regnskaber for tredje kvartal.

Det fremgår af undersøgelsen, at de mindre banker samlet set har øget deres udlån med 1,8 pct. Det samme er tilfældet for større banker som Danske Bank, der dog tjener mindre på at låne pengene ud.

Nettorenteindtægterne er nemlig faldet med 3,7 pct. hos landets største banker, mens de er steget med 0,9 pct. hos de mindre.

Ifølge bankforskeren Lars Krull signalerer de stigende nettorenter i flere af landets mindre banker, at de er blevet bedre til at låne penge ud.

- Folk flytter deres bank efter pris og risiko. Det er mit indtryk, at man tager lidt mere risiko i de mindre banker, men det synes jeg ikke, er nogen dårlig ting. Det er godt, at de er blevet bedre til at låne penge ud, siger Lars Krull, seniorforsker på Aalborg Universitet, til Børsen.

En af de banker, som har taget imod en række nye kunder, er Sparekassen Sjælland-Fyn, der har set sine udlån vokse med 2 pct i tredje kvartal. Samtidig er nettorenteindtægterne steget med 6,2 pct. i samme periode.

Den pæne vækst i nettorenteindtægterne hos Sparekassen Sjælland-Fyn følger i kølvandet på bankens fokusskifte fra vækst til besparelser, skriver avisen.

BRANCHENYT
Læs også