Finans

Credit Suisse erkender: Tidligere chef blev skygget i flere dage

Personer uden for banken stod for overvågningen af tidligere HR-direktør.

Foto: Patrick B. Kraemer/AP

Den schweiziske storbank Credit Suisse, der på det seneste har været hvirvlet ind i en sag om spionage, erkender, at banken i starten af året skyggede en tidligere chef i flere dage.

Det oplyser banken i en meddelelse mandag.

En ekstern undersøgelse har vist, at den tidligere driftsdirektør Pierre-Olivier Bouee på egen hånd gav mandat til at overvåge den tidligere HR-direktør Peter Goerke, der blev skygget gennem flere dage i februar.

Det var personer uden for banken, som stod for overvågningen. Flere medier har tidligere beskrevet sagen.

Det er advokatfirmaet Homburger, der har stået for undersøgelsen. Bankens direktion - herunder topchef Tidjane Thiam - og bestyrelsen har ifølge advokatfirmaet ikke haft kendskab til spionagen.

Pierre-Olivier Bouee blev allerede fyret i oktober i forlængelse af en lignende afsløring med en anden tidligere chef. Her kom det frem, at banken havde hyret privatdetektiver til at skygge en tidligere chef for formueforvaltning - Iqbal Khan - da han skiftede til konkurrenten UBS.

Formålet var dengang angiveligt at undersøge, om Khan forsøgte at lokke Credit Suisse-medarbejdere eller kunder over til sin nye arbejdsgiver. Undersøgelsen fandt ingen beviser på, at Khan havde forsøgt at stjæle kunder.

Credit Suisse gentager mandag, at beslutningen om at skygge chefer var forkert og ude af proportioner. Banken fortæller, at den har iværksat en række tiltag, der skal sikre, at der ikke vil være spionage i fremtiden.

Ud over Pierre-Olivier Bouee er bankens sikkerhedschef også stoppet som følge af sagen.

BRANCHENYT
Læs også