Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danske Bank efter søgsmål: "Vi forsvarer os mod kravene"

Hvidvask i Danske Bank
Foto: Jens Dige/POLFOTO/Arkiv

Danske Bank forsvare sig mod kravene, oplyser banken efter nyheden om, at en samling investorer repræsenteret af advokatfirmaet Németh Sigetty har sagsøgt banken for cirka 1,5 mia. kr. i forbindelse med bankens hvidvasksag.

- Vi forsvarer os mod kravene og forholder os til enhver udvikling i samarbejde med bankens advokater. Vi ved ikke mere om hverken timing eller afgørelse i sager som denne. Vi har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt, skriver Danske Bank i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans.

Det er en koalition af primært institutionelle investorer repræsenteret af International Securities Associations and Foundations Management Company for Damaged Danske Investors, der har anlagt sagen som den første af flere sager.

Sagen er anlagt ved Københavns Byret, hedder det i en pressemeddelelse.

Investorerne mener, at Danske Bank har forbrudt sig mod den danske børslovgivning ved bevidst at have vildledt dem i årevis ved ikke at offentliggøre, at bankens regnskaber indeholdt betydelig indtjening fra kendte og illegale højrisikable hvidvaskaktiviteter.

Af meddelelsen fremhæves også Danske Bank-aktiens udvikling, siden sagerne om hvidvaskaktiviteterne i bankens baltiske filial begyndt at florere i medierne.

- Danske Bank-aktien faldt mere mere end 58 pct. mellem september 2017 til maj 2019, hvilket forårsagede stor skade for investorerne. Retssagen vil søge at hente erstatning for investorerne, som blev forblindet af Danske Banks undladelse af at oplyse finansielle og regulatoriske risici, som det er krævet i dansk lovgivning, tilføjes det.

BRANCHENYT
Læs også