PKA fik afkast på 32,5 mia. kr. i 2019: Det højeste nogensinde

Peter Damgaard Jensen er direktør i PKA. Foto: Charlotte De La Fuente  Foto: Charlotte De La Fuente

Med et afkast på samlet 32,5 mia. kr. opnåede pensionskassen PKA sit højeste investeringsresultat nogensinde.

I procent svarer afkastet til 13,6 pct. af investeringsporteføljen i pensionskassen, der blandt andet sørger for pension til danske sygeplejersker, socialpædagoger, fysioterapeuter og farmakonomer.

- Det er et meget tilfredsstillende resultat, og det viser, at vores strategi, hvor vi kombinerer direkte investeringer i for eksempel unoterede virksomheder, vindmøller og ejendomme med mere traditionelle investeringer i børsnoterede aktier og kreditobligationer, virker.

- Afkastet betyder, at vi bliver endnu mere robuste, så vi kan give alle vores medlemmer en god forrentning af deres pensioner, siger administrerende direktør i PKA Peter Damgaard Jensen.

GODE AFKAST PÅ TVÆRS AF INVESTERINGSTYPER

Næsten alle typer af investeringer gav pæne afkast i 2019, hvor aktiemarkederne tordnede i vejret, og faldende renter ligeledes betød kursstigninger på obligationsmarkedet.

De unoterede investeringer i pensionskassen bidrog til udviklingen med et afkast på 12 pct. Det dækkede blandt andet over PKA's direkte investeringer i virksomheder og en lang række af pensionskassens grønne investeringer som for eksempel vindmøller og solcelleparker.

- Det er en type investeringer, der giver et stabilt afkast over tid og ikke er udsat for de samme op- og nedture som aktiemarkedet. Det er med til at gøre vores investeringsportefølje mere robust, når der kommer modvind på de traditionelle børsnoterede markeder.

- Samtidig er det værd at glæde sig over, at vores grønne fokus i PKA betaler sig. Ikke kun for klimaet, men også for vores medlemmers pensionsopsparinger, siger Peter Damgaard Jensen.

GODE FORUDSÆTNINGER FREMADRETTET

Over de sidste ti år har PKA i snit skabet et afkast på 8 pct. om året, og på baggrund af en stor risikospredning mener Peter Damgaard Jensen, at pensionskassen har gode forudsætninger for også fremadrettet af skabe et godt afkast til sine medlemmer.

- Selv om vi glæder os meget over det flotte resultat for 2019, så er det endnu vigtigere for os, at vi også i fremtiden er i stand til at skabe gode og stabile afkast til vores medlemmer. I sidste ende er det de langsigtede resultater, der gør, at vi år efter år kan give vores medlemmer en af branchens højeste kontorenter og dermed sikre en stabil udvikling i deres pensioner, siger Peter Damgaard Jensen.

BRANCHENYT
Læs også