Serier

Nykredit indfører negative renter for private bankkunder

Fra den 1. marts i år kan private bankkunder i Nykredit-koncernen se frem til at betale for at have store beløb stående i banken.

Nu gør de negative renter ondt
Nykredit følger nu sporet fra flere af de øvrige banker herhjemme og indfører negative renter.
Foto: Olivia Loftlund

Private bankkunder med store beløb stående på en bankkonto i Nykredit bliver nu også ramt af negative renter.

De negative renter for de private kunder bliver en realitet den 1. marts, og fra denne dato vil kunder med mere end 750.000 kr. blive mødt af en rente på minus 0,75 pct.

Det oplyser Nykredit i en mail, hvor det bliver påpeget, at de negative renter har givet de danske boligejere rekordlave renter.

»Men de lave renter i hele Europa betyder også, at vi som bank siden 2016 har betalt negativ rente af de penge, vi har stående i Nationalbanken. Da lavrentemiljøet ser ud til at fortsætte nogle år endnu, indfører vi nu negative renter for kunder, der har mange penge stående på kontoen,« lyder det fra Henrik Rasmussen, der er direktør i Nykredit Bank.

Jyske Bank var den første bank i Danmark, der indførte negative renter. Den historiske beslutning om, at det for nogle kunder skulle koste at have penge stående i banken, blev offentliggjort i slutningen af august sidste år. I første omgang skulle det gælde Jyske Bank-kunder med mere end 7,5 mio. kr. stående på en konto.

Sydbank fulgte efter Jyske Bank og var den anden bank herhjemme, der offentliggjorde planerne om at indføre negative renter. I Jyske Bank gik der ikke meget mere end en måned, inden der blev ændret på vilkårene for, hvornår man som privatkunde skulle betale negative renter. I slutningen af september blev loftet i Jyske Bank sænket til 750.000 kr., og rentesatsen blev sat til minus 0,75 pct.

Det er den model, som flere storbanker har valgt at bruge, og nu har man også valgt de samme satser i Nykredit-koncernen.

»Renteændringen – og det lave rentemiljø i øvrigt – betyder, at kunderne skal tænke over, hvordan de bedst forvalter deres opsparing i disse år. Vi er i gang med at kontakte vores kunder for at rådgive om alternativer til at have pengene stående på en konto,« lyder det fra Henrik Rasmussen.

BRANCHENYT
Læs også