Finans

Analytiker: Jyske Banks opjustering er udløst af gunstige finansmarkeder

Jyske Bank venter for 2019 nu et nettoresultat på cirka 2,4 mia. kr. mod før 2 mia. kr., men banken vil først kommentere nærmere på udviklingen i fjerde kvartal i forbindelse med årsregnskabet i februar. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Det er primært de gunstige finansmarkeder i fjerde kvartal, der lægger til grund for den relativt store opjustering på 400 mio. kr., som Jyske Bank annoncerede i en meget kortfattet meddelelse torsdag morgen.

Det vurderer aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank, som ikke venter at skulle revidere sine estimater for Jyske Banks indtjening i 2020 på baggrund opjusteringen.

Jyske Bank venter for 2019 nu et nettoresultat på cirka 2,4 mia. kr. mod før 2 mia. kr., men banken vil først kommentere nærmere på udviklingen i fjerde kvartal i forbindelse med årsregnskabet i februar.

- Opjusteringen er relativt stor og vidner om, at de finansielle markeder i modsætning til de foregående kvartaler i 2019 mere er gået Jyske Banks vej. Det er elementer, som er svære at forudsige, men blandt andet en stejlere rentekurve har formentlig givet lidt flere kursgevinster i bøgerne.

- Dertil kommer, at Jyske Bank fortsat har nydt godt af en høj konverteringsaktivitet i kvartalet, siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Der er på begge områder ikke tale om forhold med vedvarende indtjeningseffekt, og er mere noget som er knyttet til fjerde kvartal.

Hvis det er tilfældet er kvaliteten af opjusteringen heller ikke så høj, som hvis den havde været drevet af eksempelvis højere renteindtjening på kunderne. Derfor giver det heller ikke Mikkel Emil Jensen grund til at hæve sine forventninger for 2020.

- Jeg skal ikke ud at revidere mine 2020-estimater på baggrund af den her opjustering, da det er en opjustering, som formentlig kan karakteriseres ved noget, som relaterer sig til fjerde kvartal.

- Men ikke desto mindre er det positivt, at tingene i fjerde kvartal er gået mere Jyske Banks vej, og det er selvfølgelig også positivt for sådan noget som udbytte og kapitalpolstring, at resultatet bliver så meget bedre, end man tidligere regnede med, siger Mikkel Emil Jensen.

Jyske Bank var den første bank herhjemme til at introducere negative indlånsrenter til privatkunderne, men den beslutning mener Sydbank-analytikeren ikke har noget med dagens opjustering at gøre.

- Jeg tror ikke, at den her opjustering har nogen relation til det, men for fremtiden er der ingen tvivl om, at industrien i det hele taget aktivt kan bruge negative indlånsrenter som et værktøj til at hjælpe kunderne over i produkter, hvor afkastene er bedre og hvor indtjeningen til bankerne også er bedre.

- Men jeg tror ikke for nuværende, at det har den store effekt, siger Mikkel Emil Jensen.

Aktien i Jyske Bank ligger ved 9.45-tiden 2,9 pct. højere i 252 kr.

BRANCHENYT
Læs også