Finans

Nykredit opjusterer forventningerne

Nykredit opjusterer forventningerne til 2019 med 0,45 mia. kr., oplyser selskabet i en meddelelse.

Nykredits hovedsæde ved Kalvebod Brygge i København. Foto: Marie Thérèse Hébert & Jean Robert Thibault

Få uger inden Nykredit præsenterer sit årsregnskab for 2019, opjusterer finanskoncernen forventningerne til årets resultat før skat.

Det oplyser Nykredit i en fondsbørsmeddelelse.

Hidtil forventede Nykredit et resultat før skat i niveauet 7,25-7,75 mia. kr., men de forventninger opjusteres nu med 0,45 mia. kr.

»Opjusteringen sætter to streger under et godt år for Nykredit. I 2019 har mange danskere valgt Totalkredit og Nykredit Bank til. Det har givet vækst i forretningen og et årsregnskab, der er betydeligt bedre, end vi forventede ved årets begyndelse,« siger koncernchef Michael Rasmussen.

Det er tredje gang, at Nykredit opjusterer i forhold til resultatet for 2019. Oprindeligt lød forventningen på et resultat i spændet 6,5-7,5 mia. kr.

»Opjusteringen skyldes primært en positiv udvikling på de såkaldte forretningsmæssigt udgåede derivater, hvilket bunder i renteudviklingen i fjerde kvartal. Derudover er den høje konverteringsaktivitet fortsat ind i fjerde kvartal, hvilket også bidrager til opjusteringen,« skriver Nykredit i fondsbørsmeddelelsen.

Nykredit opjusterer samtidig også forventningerne til Totalkredits resultat før skat til ca. 3 mia. kr. Hidtil var forventningen et resultat i niveauet 2,4-2,7 mia. kr.

Årsregnskabets offentliggøres den 5. februar.

BRANCHENYT
Læs også