Finansforbundet forstår ikke fyringsrunde i Nets: »Planerne er skudt langt over målet«

I lyset af betalingsselskabets vækst og værditilførsel til lederne kritiserer Finansforbundet den forestående spareplan.

Finansforbundet med Kent Petersen i spidsen indleder nu forhandlinger med Nets i forbindelse med fyringsrunden. Foto: Torben Stroyer Foto: Torben Stroyer

Det omstridte incitamentsprogram hos Nets er blevet brugt til at skyde på betalingsselskabet fra alle sider. Og nu bliver millionbonusserne til lederne hevet ned fra hylden igen.

Finansforbundet har nemlig ualmindelig svært ved at forstå, hvorfor Nets har behov for at skære ikke mindre end hver ottende stilling væk i den bebudede fyringsrunde.

»Medarbejderne har løbet enormt stærkt og skabt Nets’ position, vækst og i øvrigt også den værdi, som det jo er velkendt, at ledelsen og aktionærer har profiteret af. Når man samtidig ser ind i en fremtid, hvor Nets netop har brug for at tage de næste skridt, gør det planerne vanskelige at forstå fra et medarbejderperspektiv,« skriver Finansforbundets formand, Kent Petersen, i en udtalelse.

Nets er nu i færd med at forhandle en aftale på plads med fagforeningerne i de forskellige lande med et mål om at fjerne 565 af de i alt 4.000 stillinger i koncernen - heraf 115 i det danske hovedsæde.

De seneste år har selskabet foretaget en hel stribe opkøb i især Polen og Tyskland, hvilket ifølge finansdirektør Klaus Petersen har resulteret i et større antal overlappende stillinger og funktioner. Det har Finansforbundet - der repræsenterer 40.000 medarbejdere i den danske banksektor - for så vidt forståelse for, men omfanget af fyringsrunden er »voldsom og skudt langt over målet«, lyder det fra Kent Petersen.

Finansforbundet er en af de fagforeninger, der i de kommende uger indtager pladsen på den modsatte side af forhandlingsbordet. Af hensyn til den proces ønsker Nets ikke at knytte flere kommentarer til fyringsrunden.

Læs også
Top job