Finans

Nykredit lander milliarder i overskud - resultatet skriver sig ind i historiebøgerne

Finanskoncernen Nykredit er kommet igennem 2019 med det næsthøjeste overskud i koncernens historie.

Foto: Håkan Dahlström

Nykredit har haft så meget medvind i 2019, at året finder vej til finanskoncernens historiebøger. Realkreditkæmpens indtægter er steget så meget, at toplinjen satte rekord i det forgangne år. Samtidig opnåede Nykredit det næsthøjeste resultat i koncernens historie. Det viser det årsregnskab, som Nykredit har offentliggjort onsdag morgen.

»Vi offentliggør i dag et meget tilfredsstillende årsregnskab. Regnskabet sætter punktum for et år med stor kundetilgang og vækst i alle dele af forretningen,« udtaler Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit, i forbindelse med regnskabet.

Regnskabet viser, at de samlede indtægter i Nykredit-koncernen steg fra 12,023 i 2018 til 14,656 mia. kr. i 2019. Det svarer til en fremgang på mere end 20 pct., og det sendte indtægterne op over den hidtidige rekord fra 2017 på 14,010 mia. kr.

Det store rentefald, som sendte rekordstore konverteringsbølger ind over det danske boligmarked, nød Nykredit godt af.

»I 2019 greb boligejere over hele landet muligheden for at konvertere til historisk billige lån. Mange valgte samtidig at skifte til Nykredit Bank eller en af vores partnere i Totalkredit. Vi er glade for at hilse hver og en velkommen som kunde. Alene i 2019 er antallet af boligejere med et realkreditlån her fra koncernen vokset med over 30.000,« siger Michael Rasmussen.

Mens indtægterne satte rekord i 2019, steg bundlinjen ikke helt nok til at kunne indtage en førsteplads i koncernens historie. Resultatet efter skat endte på 7,427 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på 28 pct. sammenlignet med resultatet for 2018. Det er samtidig det næsthøjeste resultat i koncernens historie. Til sammenligning endte resultatet efter skat på 8,056 mia. kr. i rekordåret 2017.

»Kundetilgangen giver os mulighed for at vise flere danskere, hvad en foreningsejet finansiel virksomhed kan. For første gang har vi i 2019 givet mere end 1,5 mia. kr. tilbage til kunderne. Det kan vi kun, fordi vi er ejet af Forenet Kredit. Vi er stolte af, at vi på den måde kan give kunderne del i fremgangen,« udtaler Michael Rasmussen.

BRANCHENYT
Læs også