Finans

ATP afleverer bedste årsresultat nogensinde

ATP fik i 2019 et historisk højt investeringsafkast, viser pensionskæmpens årsregnskab. Danskernes samlede ATP-formue lyder nu på næsten 900 mia. kr.

Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto

2019 blev et rekordår for ATP og de knap 5,3 mio. danskere, der har pensionskroner placeret i pensionskæmpen.

ATP kommer ud af året med et investeringsafkast på 40,7 mia. kr., hvilket svarer til et afkast på 39,7 pct. i forhold til bonuspotentialet.

»2019 var et fantastisk investeringsår, og vi har været klar til at udnytte de gunstige markedsvilkår. Det rekordhøje afkast er et resultat af flere års målrettet arbejde med at optimere porteføljekonstruktionen. Når jeg kigger tilbage på året, er jeg stolt over, at vi igen enkelt og effektivt har været med til at sikre danskernes økonomiske grundtryghed,« siger Bo Foged, administrerende direktør i ATP.

Ved udgangen af året var danskernes samlede ATP-formue vokset til 886 mia. kr., afslører årsregnskabet. ATP har de seneste 5 år haft et gennemsnitligt årsafkast af investeringsporteføljen på 17,2 pct.

Dermed har ATP revancheret sig i forhold til 2018, som blev et sløjt år som følge af uro på de finansielle markeder. Her endte ATP med et negativt afkast af investeringsporteføljen på 3,7 mia. kr. svarende til -3,2 pct.

I 2019 har markederne braget frem og det har haft positiv indvirkning på næsten alle fronter, afslører årsregnskabet.

Stats- og realkreditobligationerne gav i 2019 et afkast på 12,7 mia. kr., mens udenlandske og danske børsnoterede aktier bidrog med henholdsvis 9,3 mia. kr. og 8,1 mia. i afkast.

Ifølge årsrapporten havde ATP næsten 5.265.000 medlemmer ved udgangen af året.

BRANCHENYT
Læs også