Finans

Ung økonom satte millioner til - nu strømmer de igen ind

Millionerne er igen begyndt at strømme ind i Mediuminvest. Investeringsselskabet er kendt for at investere i små og mellemstore virksomheder.

Thomas Tang Medium Invest Privat

Efter et sandt rædselsår i 2018 vælter millionerne igen ind i Mediuminvest, som den unge aarhusianer Thomas Tang står i spidsen for.

Investeringsselskabet har skabt sig selv et navn på at købe aktier i små og mellemstore børsnoterede virksomheder, som der ikke er særlig stor opmærksomhed omkring.

Mediuminvest kom ud af 2019 med et overskud på 53,5 mio. kr., og dermed er der lagt afstand til forrige års underskud på knap 43 mio. kr. Det viser selskabets årsregnskab, som netop er offentliggjort.

Det samlede afkast for året endte på 31,9 pct. og slog dermed sit eget benchmark, hvilket vil sige referenceindekset for små og mellemstore danske virksomheder, som Mediuminvest måler sig selv mod.

»Årets absolutte afkast er fremragende, mens det relative afkast i forhold til referenceindekset er acceptabelt,« skriver Mediuminvest.

Ved udgangen af 2019 forvaltede Mediuminvest og Thomas Tang en samlet formue på 223 mio. kr., afslører årsregnskabet.

Thomas Tang stiftede i 2013 Mediuminvest sammen med sine to kammerater Johan Stax Jakobsen og Nicolai Juel Rasmussen, mens de alle studerede på økonomistudiet i Aarhus. Nicolai Juel Rasmussen og Johan Stax Jakobsen er i dag ude af Mediuminvest.

Siden da har selskabet år efter år leveret stærke resultater i form af plusser på bundlinjen og afkast, der har slået benchmark - undtagen i 2018.

Ifølge regnskabet har Mediuminvest haft et gennemsnitligt afkast på 24,5 pct. siden starten for næsten syv år siden.

BRANCHENYT
Læs også