Finans

Danske aktier ramt hårdt af virusfrygt

De danske aktier blev mandag malet mørkerøde, efter at den dødelige coronavirus i weekenden spredte sig.

Foto: Finn Frandsen

Den potentielt dødelige coronavirus sendte de største aktier på børsen i København kraftigt ned. Mandag faldt det ledende danske aktieindeks C25 med 3,6 pct.

Det er det næststørste fald, siden C25-indekset blev skabt i slutningen af 2016. Det største fald fandt sted mandag den 4. oktober 2018, hvor indekset fald med 3,73 pct.

Det er udviklingen i weekenden, hvor virussen har spredt sig, og bl.a. er dukket op i Iran og Italien, som har ført til det markante aktiefald.

Det er ikke kun det danske aktieindeks, der har været ramt af markante fald. Det europæiske aktiemarked i form af det tyske Dax-indeks, det franske CAC40-indeks og det ledende britiske aktieindeks er alle nede med mere end 3,5 pct.

Det amerikanske futuresmarked viste dagen igennem, at det amerikanske aktiemarked også stod til store fald. Da handlen på den anden side af Atlanterhavet blev skudt i gang eftermiddag danske tid, var det med store fald. S&P 500-indekset er nede med 2,8 pct., Dow Jones er faldet med 2,8 pct., mens teknologiindekset Nasdaq er faldet med 3,1 pct.

BRANCHENYT
Læs også