Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danske Bank-bestyrelsesmedlem vækker opsigt med sin afgang

Hvidvask i Danske Bank
Ifølge Jens Due Olsen, der har siddet i bestyrelsen i to år, spænder banken ben for sig selv ved at have for ensidig opmærksomhed på at genvinde offentlighedens tillid efter hvidvasksagen.  Foto: Gorm Branderup Foto: Gorm Branderup

Erhvervsmanden Jens Due Olsen har valgt at træde ud af Danske Banks bestyrelse på bemærkelsesværdig vis.

Det skriver Berlingske Business.

Samtidig med hans afgang retter han kritik af bankens ageren oven på hvidvasksagen, og det er usædvanligt, for bankens bestyrelsesmedlemmer udtaler sig sjældent offentligt om banken.

Ifølge Jens Due Olsen, der har siddet i bestyrelsen i to år, spænder banken ben for sig selv ved at have for ensidig opmærksomhed på at genvinde offentlighedens tillid efter hvidvasksagen.

- Min profil er langsigtet kommerciel, og lige nu vurderer jeg ikke, at jeg er det bedste match til bestyrelsen i Danske Bank, siger Jens Due Olsen til Berlingske Business.

Erhvervsmanden er også formand for kabelkoncernen NKT og støvsugervirksomheden Nilfisk.

Flere kilder melder til Berlingske Business, at Jens Due Olsen og bestyrelsesformand Karsten Dybvad har haft samarbejdsproblemer ovenpå flere års bekendtskab og samarbejde i bestyrelsen hos PFA og senere Danske Bank.

Angiveligt skulle Jens Due Olsen være udset til bestyrelsesformandsposten hos Danske Bank, men det ændrede sig oven på hvidvaskskandalen.

Karsten Dybvad blev i stedet valgt til at skabe et kulturskifte oven på hvidvasksagen, mens Jens Due Olsen blev formand for revisionsudvalget.

Danske Bank har ikke ønsket at udtale sig om sagen til Berlingske Business, og det har ligeledes ikke været muligt at få en kommentar fra Karsten Dybvad.

BRANCHENYT
Læs også