Finans

Tryg-ejer tjente 1,7 mia. kr. - forsikringskunder får bonus

TryghedsGruppen opnåede i 2019 et resultat på 1,7 mia. kr. Resultatet betyder, at der igen kan udbetales medlemsbonus til kunderne i Tryg og Alka.

Arkivfoto: Philip Davali

Tryghedsgruppen, der ejer 60 pct. af den børsnoterede forsikringskoncern Tryg, landede i 2019 et resultat på 1,7 mia. kr. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Heraf gik 583 mio. kr. til TrygFondens almennyttige aktiviteter, og 925 mio. kr. blev udbetalt i medlemsbonus.

»Vi lander et flot resultat for 2019. Resultatet er båret af, at vores hovedaktiv, Tryg inkl. Alka, udvikler sig stærkt, børsnoteringen af SATS var succesfuld, og investeringsafkastet blev løftet,« siger adm. direktør Rie Odsbjerg Werner, TryghedsGruppen.

Årets resultat betyder, at TryghedsGruppens bestyrelse for femte år i træk indstiller, at der udbetales medlemsbonus til kunderne i Tryg og Alka på 8 pct. af forsikringspræmierne i 2019 til udbetaling i 2020.

Bonusudbetalingen, der skal endeligt godkendes i repræsentantskabet i marts, forventes at blive rekordhøj på over 1 mia. kr. Det skyldes bl.a. flere medlemmer.

TryghedsGruppens formue var ved udgangen af 2019 på 45 mia. kr., hvoraf 80 pct. er bundet i Tryg, 16 pct. i kapitalforvaltning og 4 pct. i direkte investeringer i Falck, Falck Healthcare og SATS.

BRANCHENYT
Læs også