Finans

Virusfrygt: Storbank evakuerer dele af hovedkontor

Den britiske storbank HSCB’s domicil i London blev i dag delvist evakueret, efter en medarbejder testede positiv for coronavirus.

HSBC's domicil i Canary Wharf i London. Foto: REUTERS/Kevin Coombs

En medarbejder på HSBC’s hovedkontor blev i dag testet positiv for coronavirus, hvilket igangsatte en delvis evakuering af den 45-etagers høje bygning i centrum af London.

Det skriver Bloomberg.

»Kollegaen er under medicinsk tilsyn og har isoleret sig selv. Baseret på medicinsk og officiel rådgivning forbliver bygningen åben og fungerer som normalt,« fortæller en talsperson fra banken.

Personalet på den berørte etage er blevet bedt om at arbejde hjemmefra, og hele området bliver ifølge HSBC desinficeret grundigt. Det er ikke oplyst, hvilken afdeling der er tale om.

En anonym kilde fortæller til Bloomberg, at handelsaktiviteterne fortsætter som normalt, men at et dusin mennesker er blevet evakueret.

Hovedkvarteret for HSBC, som er placeret på 8 Canada Square i Canary Wharf, beskæftiger omtrent 10.000 mennesker. Banken har i forvejen lukket ned for internationale forretningsrejser for sine ansatte ifølge Bloomberg.

Det samme har flere banker i Storbritannien såsom Goldman Sachs, som har udarbejdet nødplaner for bankens handelsoperationer i tilfælde af smitte, og JP Morgan, som potentielt vil flytte medarbejdere væk fra byen, skriver mediet.

Antallet af smittede i Storbritannien steg i dag til 90 mennesker.

Herhjemme i Danmark har flere store banker taget sine forholdsregler for at undgå smitte ved bl.a. at bandlyse rejser til udsatte områder som Italien, Sydkorea og Kina.

BRANCHENYT
Læs også