Finans

Her er tre grunde til, at en af verdens største kapitalforvaltere er forsigtig

Selv om man i den store kapitalforvalter Pimco venter, at Federal Reserve vil sænke renten yderligere i den kommende tid, er man forsigtig i forhold til risikofyldte aktiver.

En tønde råolie koster i dag 65 dollars. Det gjorde den også i begyndelsen af 2018, men siden har priserne bevæget sig mellem 50 og 85 dollars pr. tønde, hvilket har skabt stor usikkerhed i de finansielle markeder. Foto: AP/Richard Drew

Den nuværende uro på finansmarkederne er ikke umiddelbart en stor opkøbsmulighed. I stedet skal man fortsat være forsigtig i forhold til risikoaktiver såsom aktier og erhvervsobligationer.

Sådan lyder det i en ny note fra amerikanske Pimco, der hører til sværvægtsklassen inden for kapitalforvaltning.

»Vi mener, at man i øjeblikket skal være forsigtig med risikofyldte aktiver og fokusere på likviditet og beskytte sin kapital,« skriver Joachim Fels, der har titel af global economic advisor i Pimco.

Risikofyldte aktiver bliver normalt defineret som aktier, erhvervsobligationer, valutaer etc., mens statsobligationer bliver betegnet som sikre aktiver.

Ifølge Pimco er der som følge af coronavirussen en risiko for, at USA og eurozonen bliver ramt af en teknisk recession (to kvartaler i træk med negativ vækst, red.) i første halvår, inden væksten vender tilbage i andet halvår.

Federal Reserve (Fed) sænkede i sidste uge renten med 0,5 pct.point, og Pimco venter, at der vil komme endnu en rentesænkning på 0,5 pct. i den kommende tid. Samtidig er der en mulighed for, at Fed kører renten helt ned på 0 pct.

Selv om centralbankerne forsøger at komme økonomierne til undsætning, er man i Pimco forsigtig af tre årsager:

  • Centralbanker har mindre og mindre ammunition tilbage til at bekæmpe en endnu mere alvorlig økonomisk nedgang eller fald inden for risikofyldte aktiver.
  • Sårbarhederne i de mere risikable dele af erhvervsobligationsmarkedet, som Pimco fremhævede i januar, er endnu mere bekymrende med en vækstafmatning, hvor virksomhedernes pengestrømme er i fare.
  • Globaliseringen kan vende endnu hurtigere, da virksomheder forsøger at reducere kompleksiteten i deres globale forsyningskæder, og regeringer kan bruge sundhedsmæssige hensyn til at bremse handel, rejser og migration.
BRANCHENYT
Læs også