Serier

Danske Bank klar med coronahjælp til privatkunder og virksomheder

Danske Bank er på vej med flere corona-tiltag, der skal hjælpe økonomisk pressede kunder. Bl.a. kan virksomheder nu få forhøjet kassekreditten, ligesom de negative renter suspenderes resten af året for tusindvis af virksomheder.

Corona rammer verden
Danske Banks adm. direktør Chris Vogelzang. Arkivfoto: Jens Dresling.

Danske Bank er nu klar med flere tiltag, der skal løsne den økonomiske skrue for de af bankens kunder, der er allermest pressede som følge af coronavirussen.

Det oplyser banken i en meddelelse.

Tiltagene retter sig både mod bankens privatkunder, herunder boligkunderne, samt erhvervskunderne.

»Vi befinder os i en helt ekstraordinær situation, der har store økonomiske konsekvenser for både samfundet, virksomheder og familier. Som landets største bank har vi et stort ansvar for at bidrage til, at skaderne fra covid-19 begrænses mest muligt, og vi vil strække os langt for at hjælpe vores kunder gennem udfordringerne,« siger Chris Vogelzang, adm. direktør i Danske Bank.

Tiltagene indebærer bl.a., at Danske Bank tilbyder sine boligkunder, at de kan få bevilget overtræk, rateopdeling af ydelser og udnyttelse af afdragsfrihed, mens kunder med forbrugslån bl.a. kan få bevilget overtræk eller forlængelse af løbetiden.

Også til virksomheder, der akut mangler likviditet som følge af coronakrisen, er der en håndsrækning på vej.

Bankens erhvervskunder vil bl.a. blive tilbudt henstand med betalinger, forhøjelser af kassekreditten eller udvidelse af deres låneramme.

Desuden oplyser Danske Bank, at opkrævningen af negative renter suspenderes resten af året for op til 90.000 mindre virksomheder med indskud under 500.000 kroner.

De samme virksomheder vil samtidig få tilbudt, at brugen af kreditkort først skal tilbagebetales om tre måneder.

»Vi vil kigge på den enkelte person eller virksomheds situation og derudfra vurdere, hvordan vi bedst kan hjælpe dem. For nogle vil det være at tilbyde henstand med ydelsen på boliglånet i op til seks måneder, for andre er det afdragene på bilen eller en midlertidig udvidelse af kassekreditten,« siger Jacob Aarup-Andersen, chef for bankens aktiviteter i Danmark.

Med tiltagene følger Danske Bank efter Nordea, der fredag tilbød afdragsfrie perioder til private og nogle erhvervskunder.

Læs også
Top job