Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Disse banker trodser coronavirus og afholder generalforsamlinger

Aktionærerne i Jyske Bank, Sydbank, Nykredit og Spar Nord skal regne med, at selskabernes generalforsamlinger bliver afholdt på trods af udbruddet af coronavirus.

Corona rammer verden
Jyske Bank regner med at afholde bankens planlagte generalforsamling tirsdag den 24. marts på trods af corona-udbruddet. På mødet trækker bankens bestyrelsesformand, 70-årige Sven Buhrkall, sig fra den formandspost, han har bestredet siden 2004.  Foto: Joachim Ladefoged

Det er tilsyneladende kun aktionærerne i Danske Bank, som må se langt efter at kunne gøre deres indflydelse gældende på bankens planlagte generalforsamling.

Resten af de største danske banker, som myndighederne definerer som værende systemisk vigtige, vil nemlig afholde deres respektive generalforsamlinger som planlagt på trods af udbruddet af coronavirus.

Det viser en rundringning, som Finans har foretaget.

Danske Bank har aflyst generalforsamlingen tirsdag den 17. marts kl. 15.00 i den genopbyggede KB Hallen på Frederiksberg, men Sydbanks aktionærer skal regne med, at bankens generalforsamling på torsdag den 19. marts i Aabenraa bliver afholdt.

Vi forventer at blive meget få.

Louise Degn-Hansen, pressechef i Sydbank.

»Vi forventer fortsat at kunne afholde bankens ordinære generalforsamling på torsdag, der selvfølgelig bliver afviklet i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger,« siger Louise Degn-Hansen, pressechef i Sydbank.

Der plejer at dukke i omegnen af 250 aktionærer op til bankens generalforsamlinger, men Sydbank regner med, at der ikke opstår problemer med at leve op til påbuddet om maksimalt at samle 100 mennesker indendørs.

»Antallet af deltagere er væsentlig reduceret i forhold til tidligere år, og vi forventer at blive meget få,« siger Louise Degn-Hansen.

Bankens vedtægter giver ikke mulighed for at afholde en elektronisk generalforsamling.

Det gør sig også gældende i Jyske Bank, som derfor også regner med, at generalforsamlingen tirsdag den 24. marts på Gl. Skovriddergaard i Silkeborg bliver til noget.

»Vi har taget bestik af situationen og vurderet, at sandsynligheden for, at der dukker mere end 100 mennesker op, er meget lille,« siger Erik Qvirin Hansen, kommunikationschef i Jyske Bank.

Han understreger, at banken informerer aktionærerne grundigt om, hvordan de kan brevstemme og afgive fuldmagter på forhånd, så de ikke behøver at dukke fysisk op, for konsekvensen af, at mere end 100 dukker op, er klar:

»Så bliver generalforsamlingen aflyst,« siger Erik Q Hansen.

Nykredit planlægger at afholde generalforsamling torsdag den 26. marts, og det bliver der ikke pillet ved.

»Nykredit har ganske få aktionærer og står derfor i en anden situation. Men vi følger naturligvis situationen tæt, og hvis vi ændrer i indkaldelsen til generalforsamling, vil det være noget, vi orienterer markedet om først,« siger Jens Theil, pressechef i Nykredit.

Spar Nord oplyser, at bankens planlagte generalforsamling tirsdag den 31. marts bliver afviklet, men i en reduceret udgave, hvor man opfordrer aktionærerne til at afgive stemmer elektronisk, ligesom kun et fåtal fra ledelsen dukker op.

BRANCHENYT
Læs også