Finans

Storbanker på stribe låser dørene - kun Danske Bank holder 12 filialer åbne

Nykredit og Jyske Bank lukkede allerede i sidste uge filialdørene, mens Nordea, Sydbank og Spar Nord er fuldt trop i denne uge. Danske Bank holder liv i 12 filialer.

Sydbank lukkede onsdag formiddag dørene til bankens filialer. Foto: Arkiv.  Foto: Kristoffer Brahm.

Danske banker lukker nu i stor stil filialdørene helt i. Nordea, Jyske Bank, Nykredit, Sydbank og Spar Nord har lukket alle filialer ned for fysisk besøgende. De fleste steder er det dog fortsat muligt at betjene en pengeautomat, så man kan komme af med kontanter eller hæve dem.

Det viser en rundringning, som Finans har foretaget til landets sifi-banker, der er de banker, som er så store og vigtige for samfundsøkonomien, at de ikke må krakke.

Den seneste bank til at lukke filialerne for fysisk besøg er Sydbank.

»Vi har låst filialerne af her til formiddag (onsdag, red.),« siger Louise Degn-Hansen, kommunikationschef i Sydbank.

Danske Bank holder filialdørene åbne 12 steder rundt om i landet.

»Når vi vælger at gøre dette, så er det for at hjælpe de svageste og de ældre, der ikke nødvendigvis har digital adgang eller kreditkort, og som er nødt til at komme ind i banken for at få adgang til kontanter eller deres bankboks,« siger Thomas Mitchell, chef for Danske Banks privatkunder i Danmark.

Han understreger dog, at banken tager alle forholdsregler for at leve op til myndighedernes krav om, at maksimalt 10 personer må være samlet.

»Vi tager denne situation meget alvorligt. Derfor har vi kun 12 filialer åbne med et meget begrænset antal medarbejdere, der holder god afstand til hinanden og anvender alle de forholdsregler, som myndighederne har angivet. Derudover har vi hyret en vagt, som visiterer og lukker én kunde ind ad gangen. Danske Bank efterlever selvfølgelig alle anbefalinger og henstillinger fra myndighederne,« siger Thomas Mitchell.

Nordens største bank, Nordea, har også låst samtlige filialdøre i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også