Finans

Storbank er på vej med kontant corona-hjælp til 75.000 ansatte

Michael Corbat, topchef i den amerikanske storbank Citigroup, er ifølge Reuters klar med en selvbestaltet støttepakke til bankens ansatte på grund af coronakrisen.

Michael Corbat, adm. direktør i amerikanske Citigroup, er på grund af coronakrisen klar med en håndsrækning til en stor del af bankens godt 75.000 ansatte verden rundt. Foto: AP. Foto: AP

Den amerikanske storbank Citigroup vil give en stor del af bankens mere end 75.000 ansatte verden rundt en særlig kompensation på grund af coronakrisen.

Det rapporterer Reuters med henvisning til en intern besked fra Citigroup-topchef Michael Corbat til de ansatte, som nyhedsbureauet har set.

I USA er kompensationen på 1.000 dollars, som vil blive udbetalt til ansatte, der har en årlig grundløn på maksimalt 60.000 dollars.

Med dagens dollarkurs svarer det til en godtgørelse på knap 7.000 kr. til ansatte, der har en fast årsindtægt på under 416.000 kr.

I resten af verden vil kompensationen blive tilrettet efter lokale forhold, fastslår Michael Corbat i den interne besked.

Med meldingen om en kontant håndsrækning overhaler Citigroup-topchefen de amerikanske politikere, der i dagevis har forsøgt at nå til enighed om en økonomisk hjælpepakke til bl.a. amerikanske virksomheder, lokale myndigheder og enkeltpersoner, som alle er hårdt ramt af coronakrisen.

Torsdag præsenterede republikanerne en hjælpepakke til en værdi på mere end 1.000 mia. dollars. Et af de håndtag, som republikanerne foreslår at tage i brug, er en kontant udbetaling til lavindkomstgrupper.

Ifølge de foreløbige rapporter er planen at udbetale 1.200 dollars til enkeltpersoner og 2.400 dollars til par.

Foreløbig må trængte amerikanere dog kigge langt efter enhver kontant støtte, idet de amerikanske politikere ikke kan blive enige om rammerne for den gigantiske hjælpepakke.

Søndag kuldsejlede endnu et forsøg på at nå til enighed, og parterne har foreløbig forhandlet siden mandag middag dansk tid uden at være nået til enighed.

Citigroup oplyser i det rundsendte memo til bankens ansatte, at man forventer at udbetale den kontante kompensation til størstedelen af de ansatte allerede næste måned.

BRANCHENYT
Læs også