Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Analyse: Virus kan give største nedtur i 10 år for amerikanske banker

Corona rammer verden
Flere gader ligger øde hen som følge af udbruddet af coronavirus. Her er det Manhattan i New York City. Foto: Carlo Allegri

Coronaepidemien kan for første gang i et årti give røde tal for den amerikanske banksektor, vurderer analytikere hos kreditratingbureauet S&P Global Ratings i en ny rapport.

Det skriver Financial Times.

Ifølge rapporten er et muligt scenarie, at bankerne sammenlagt vil miste 15 mia. dollar det første år fra andet kvartal i 2020. Det betyder det første tab siden 2009.

Et andet mildere scenarie kan være, at indtjeningen falder til 100 mia. dollar. Sidste år formåede sektoren at tjene 195 mia. dollar, men det kan nu vende på en tallerken.

De reelle følger af coronavirusset for de amerikanske banker vil afhænge af, hvor vidtgående epidemien er, hvor længe økonomien lukker ned, ledighed efter krisen, og effektiviteten af myndighedernes initiativer under krisen.

- Situationen er flygtig og usikker, og det gør det svært at forudse, hvilket pres bankerne kommer til at lide under, siger bureauets analytikere i rapporten ifølge Financial Times.

Ved udgivelsen af rapporten havde USA det tredjehøjeste antal coronatilfælde i verden med 64.000 bekræftede syge.

Ifølge S&P Global Ratings er det også bekymrende, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, akut har skåret i renterne på bankernes profit.

Det kan påvirke bankernes udlånspriser til blandt andet brancher, der i forvejen er hårdt ramte af coronavirussets efterdønninger, skriver mediet.

BRANCHENYT
Læs også