Serier

Storbritanniens største banker suspenderer udbytte efter pres fra BOE

Corona rammer verden
Flere britiske banker, bl.a. RBS, vil ikke udbetale udbytte for 2019 og heller ikke sætte penge til side til udbyttebetaling i år. Foto: Waltraud Grubitzsch/picture-alliance/dpa/AP Images

Storbritanniens største banker har suspenderet deres udbytter efter pres fra den britiske centralbank.

Det skriver Financial Times.

Storbankerne, der tæller Lloyds, RBS, Barclays, HSBC, Santander og Standard Chartered, udsendte tirsdag en række koordinerede meddelelser, hvori det fremgik, at bankerne ikke vil udbetale udbytte for 2019 og heller ikke vil sætte penge til side til udbyttebetaling i år. Ligeledes fremgik det, at bankerne ikke vil foretage aktietilbagekøb.

Meddelelserne kom, efter at Bank of Englands tilsynsmyndighed i en meddelelse bød suspenderingen af udbytte ”velkommen”.

Dertil fremgik det, at myndigheden ”forventer”, at bankerne afholder sig fra at udbetale bonusser til bankens ledelse og i stedet sætter penge til side til uforudsete udgifter i de kommende måneder.

Hver af storbankernes topchefer har modtaget et brev, hvori den britiske centralbank advarer om, at den om nødvendigt ville være klar til at gøre brug af sine rettigheder som tilsynsmyndighed.

Storbankerne har ved at give efter for centralbankens ønske om annulleret udbytte derfor undgået retsforfølgelse.

Beslutningen ventes dog at skabe harme hos investorerne.

Læs også
Top job