Finans

Nets står fast: Der kommer 21 mia. kr. i kassen inden juli

Overblik: En handel mellem Nets og Mastercard til 21 mia. kr. skal nu afgøres i Bruxelles – få overblikket på 2 minutter.

Nets med topchef Bo Nilsson i front (billedet) fastholder tidsplanen for et frasalg til amerikanske Mastercard, selv om sagen nu har taget en overraskende drejning. Foto: JP.

Nets løftede i august 2019 sløret for et frasalg af selskabets konto til konto-baserede forretninger – herunder Betalingsservice-forretningen – for ca. 21,3 mia. kr. Otte måneder senere er handlen på vej til Bruxelles, idet EU-Kommissionen nu overtager godkendelsen af salget.

1. Handlen. Nets offentliggjorde den 6. august 2019, at man havde solgt sin konto til konto-forretning for 2,85 mia. euro svarende til ca. 21,3 mia. kr. Køberen er amerikanske Mastercard. Det blev samtidig meddelt, at handlen først er endelig, når »relevante myndigheder« har sagt god for transaktionen. Den 12. september modtog Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen første udkast fra de to selskaber til en myndighedsbehandling, som mange iagttagere anså som en formsag...

BRANCHENYT
Læs også