Serier

Bill Gates vil producere vaccinedoser i milliardvis

Gates vil sætte gang i produktionen, allerede inden en eventuel godkendelse.

Corona rammer verden
Bill Gates vil bygge fire til fem fabrikker, der skal producere potentielle coronavirusvacciner. Foto: Seth Wenig/AP.

»Mit værste mareridt er blevet en realitet«.

Microsoft-skaberen Bill Gates lægger ikke fingrene imellem, når han beskriver COVID-19-pandemiens hærgen.

Det er ingen hemmelighed, at Gates egen humanitære organisation, Bill & Melinda Gates Foundation, arbejder på at finde en vaccine mod coronavirusset.

I et interview med The Times fortæller Gates, at han vil bygge en række fabrikker, som kan producere flere miliarder vaccinedoser – endda inden de er blevet godkendt.

Gates ønsker i alt at bygge fire eller fem fabrikker, der skal fremstille vaccinedoserne, selvom man i sidste ende måske kun har behov for en enkelt eller to.

På denne måde sparer man tid, fortæller Gates til The Times.

Det er særligt èn vaccine, som forskere på Oxford University er ved at udvikle, som Gates sætter sin lid til.

»De (Oxford University red.) vil begynde med forsøg på mennesker inden for den nærmeste fremtid. Hvis antistof-resultaterne er lovende, vil vi gå i gang med en masseproduktion«, siger Gates ifølge The Guardian til The Times.

Bill Gates, der er verdens anden rigeste mand, fortalte i februar sidste år til The Times, at en nært forestående pandemi var det eneste, der kunne holde ham vågen om natten:

»Det er hundrede år siden vi har haft en verdensomspændende influenzaepidemi. Folk rejser mere i dag, hvilket kan få smittespreden til at gå hurtigere«.

Gates er ikke den eneste teknologiiværksætter, der er gået ind i kampen mod coronavirus. Medstifter og administrerende direktør for det sociale medie Twitter, Jack Dorsey, har doneret en milliard dollars til kampen mod coronavirusset.

Også Amazon-direktør Jeff Bezos har doneret 100 millioner dollars til tiltag, der sørger for nok mad under krisen. Samtidig har Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg tilbudt at give mere end 25 millioner dollars til forskning gennem Bill Gates’ fond.

BRANCHENYT
Læs også