Finans

Danske Bank sænker forventningerne til året drastisk

Banken forventer nu et resultat på mindst 3 mia. kr. Tidligere forventede Danske Bank et nettooverskud på 8-10 mia. kr.

Arkivfoto: Jens Hartmann Schmidt

Danske Bank nedjusterer forventningerne til året markant.

Tidligere forventede banken et nettooverskud på 8-10 mia. kr. i 2020, men nu sigter storbanken i stedet efter et resultat efter skat på »mindst 3 mia. kr.«

Til sammenligning fik banken et nettooverskud på 15 mia. kr. i 2019.

Det oplyser Danske Bank i forbindelse med regnskabet for første kvartal, som er offentliggjort torsdag morgen.

»Da effekten af coronavirus-pandemien har skabt udbredt usikkerhed, er vores forventninger også forbundet med større usikkerhed end normalt. Usikkerheden afspejler den begrænsede klarhed om den makroøkonomiske situation og udviklingen på de finansielle markeder,« skriver Danske Bank i regnskabet.

»På dette grundlag sigter vi nu mod et resultat på mindst 3 mia. kr., hvilket er vores bedste skøn baseret på en rettidig vurdering af den aktuelle situation og den sandsynlige påvirkning på vores forretning resten af året.«

Danske Bank kommer ud af årets første tre måneder med et underskud på 1,3 mia. kr. sammenlignet med et plus på bundlinjen på 3 mia. i samme periode sidste år.

Samtidig ser banken sig nødsage til at nedskrive for 4,3 mia. kr. - heraf kan 3,9 mia. kr. henføres direkte til konsekvenserne af coronakrisen, oplyser banken.

Bankens samlede indtægter faldt fra 10,8 mia. kr. sidste år til 9,6 mia. kr. årets første kvartal.

»I de første to måneder af 2020 var der en god udvikling i den underliggende forretning. Hen mod slutningen af kvartalet blev resultaterne væsentligt påvirket af coronavirus-pandemien,« siger Danske Banks topchef Chris Vogelzang.

»Dette skyldtes særligt, at vi foretog nedskrivninger på baggrund af antagelser om et dårligere makroøkonomisk scenarie, faldet i oliepriserne samt på udlån til visse brancher,« slutter han.

Danske Bank, første kvartal 2020. Nøgletal fra regnskabet:

Mio. kr.1. kvartal 20201. kvartal 2019
Nettorenteindtægter5.4795.520
Netorgebyrindtægter3.6733.569
Indtægter i alt9.60610.802
Nettoresultat-1.2892.988


 

Artiklen opdateres...

BRANCHENYT
Læs også