Finans

It-millionærer går fra at være kunder til bestyrelsesmedlemmer i Formuepleje

Preben Damgaard og Jesper Balser er trådt ind i bestyrelsen i den aarhusianske kapitalforvalter Formuepleje.

Arkivfoto: Mik Eskestad

De to erhvervsmænd Preben Damgaard og Jesper Balser er trådt ind bestyrelsen i holdingselskabet bag Formuepleje. Dermed har de taget skridtet fra at være en del af kunde- og ejerkredsen til bestyrelseslokalet i den aarhusianske kapitalforvalter.

Preben Damgaard og Jesper Balser blev for alvor kendte i erhvervskredse efter salget af it-selskabet Navision til Microsoft for et milliardbeløb i 2002. Navision var et resultat af en fusion af de to erhvervsmænds it-selskaber.

Jesper Balser fortsatte efter salget i ca. halvandet år i Microsoft og efterfølgende investerede han i flere virksomheder.

»Efter min mening burde de have endnu bedre udbredelse, og det vil jeg med mit arbejde i bestyrelsen se, om jeg kan påvirke i den rigtige retning. Efter min mening er der et stort uudnyttet potentiale,« siger Jesper Balser i en udtalelse.

Begge de nye bestyrelsesmedlemmer har samtidig været med til at købe aktier fra Søren Fryland Møller i Formuepleje. Han er søn af medstifter Erik Møller og var den største enkeltstående aktionær med en ejerandel på 22 pct. Nu er han dog købt ud.

Efter salget af Navision forfulgte Preben Damgaard bl.a. en karriere som bestyrelsesmedlem. Han har bl.a. været en del af bestyrelserne i TDC og Saxo Bank, og han er i dag bestyrelsesformand i f.eks. Too Good To Go.

Makkerparret kom ind i Formuepleje, efter at deres kapitalforvalter Wealth Management for ca. to år siden blev lagt sammen med Formuepleje.

»Jeg ser frem til aktivt at præge udviklingen af Formuepleje via mit bestyrelsesarbejde,« lyder det i en udtalelse fra Preben Damgaard.

Jesper Balser og Preben Damgaard blev valgt ind i bestyrelsen på generalforsamlingen, hvor regnskabet for 2019 samtidig skulle godkendes. Regnskabet viste, at kapitalforvalteren havde ét af de bedste år nogensinde i 2019.

Resultatet blev mere end fordoblet til 316,4 mio. kr. efter skat, aktiver under forvaltning steg med 38 pct. til over 90 mia. kr., og antallet af kunder voksede fra 11.000 til 12.900.

»Det er to store kapaciteter, som vi fremover får glæde af i Formuepleje Holdings bestyrelse. Det ser både jeg og den resterende del af bestyrelsen meget frem til. De kommer begge med et stærkt netværk og mange strategiske ideer og tanker, som vi uden tvivl kan få stor glæde af i den videre udvikling af Formuepleje,« udtaler bestyrelsesformand Steffen Ebdrup.

Læs også
Top job