Finans

Kvinder hanker bedre op i sig selv

En undersøgelse viser, at kvinderne i højere grad end mænd bliver idrætsaktive under coronakrisen.

58 pct. af dem, der udelukkende var aktive i organiseret sammenhæng før corona, er stoppet med at være aktive nu. Foto: Andreas Merrald

Mens inaktive mænd venter på den næste superligakamp i fjernsynet, har kvinderne i højere grad rejst sig fra sofaen for at dyrke motion. Det kan læses af en undersøgelse foretaget af Idrættens Analyseinstitut.

De nye aktive skal være meget velkomne til at være en del af foreningsfællesskaberne, for man bevarer i højere grad motivationen til at bevare den aktive livsstil, når man indgår i disse.

Charlotte Bach Thomassen, landsformand, DGI

10 pct. af inaktive danskere er blevet aktive under coronakrisen. Af disse er fire ud af fem kvinder.

»Det er interessant og positivt, at mange kvinder har lyst til at blive aktive. Det bekræfter billedet af, at kvinderne år for år bliver flere i vores medlemsskare,« siger Charlotte Bach Thomassen, landsformand i DGI.

Mere end hver anden nystartede vandrer, mens hver tredje løber. For DGI ligger nu en opgave i at trække de nystartede ind i foreningslivet.

»Vores foreninger skal være opmærksomme på de aktiviteter. De nye aktive skal være meget velkomne til at være en del af foreningsfællesskaberne, for man bevarer i højere grad motivationen til at bevare den aktive livsstil, når man indgår i disse,« siger Charlotte Bach Thomassen.

38 pct. af de idrætsaktive inden coronanedlukningen er stoppet med at dyrke motion. Af disse angiver 7 ud af 10, at det skyldes, at deres aktivitet er lukket ned.

Det bekræfter Charlotte Bach Thomassen i, hvor værdifuldt idrætsfællesskabet er.

»Når så mange stopper med at dyrke idræt, er det naturligt for mig at tænke, at det er pga. manglende tilbud i ens fællesskab. Man stopper med at være aktiv, fordi holdånd og det, at nogen venter på én, er en kæmpe motivation.«

Hun tror, det nok skal lykkes at hive disse personer ud til tilbuddene, når de genåbner.

»Vi skal kommunikere tydeligt, at vi er tilbage. Der hviler også et ansvar på de respektive foreninger om at gøre deres medlemmer opmærksomme på, hvornår og hvordan de starter op,« siger hun.

BRANCHENYT
Læs også