Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Banker har fået milliardunderskud under coronakrise

Corona rammer verden
Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark.
Foto: Lars Krabbe

Coronakrisen har fået bankernes overskud til at forsvinde, skriver Berlingske Business.

Samlet set er det blevet til et milliardunderskud for de danske banker, hvilket primært skyldes udlån i forbindelse med coronakrisen. Det fremgår af en opgørelse, som Finans Danmark, bankernes egen organisation, har foretaget.

Danmarks syv største danske bank- og realkreditkoncerner har sammenlagt et underskud på 2,3 mia. kr. i årets første kvartal mod et overskud på 6,3 mia. kr. samme periode sidste år.

Fem af de største danske banker har bevilget kredit eller anden hjælp for 80 mia. kr. til mere end 6000 selskaber på grund af coronakrisen.

I en årrække har nedskrivninger på udlån været på et rekordlavt niveau, men coronakrisen har fået nedskrivningerne op på 7 mia. kr. sammenlagt, hvilket er markant ifølge Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør i Finans Danmark.

- Det underskud, vi ser nu, er på mange måder et billede af, at bankerne er et spejl af samfundsøkonomien. Med udsigt til et verdenshistorisk tilbageslag i 2020 er det også forventningen fra bankernes side, at man kommer til at tabe penge på kunder, man har lånt ud til, siger Ulrik Nødgaard til Berlingske Business.

Eksperter peger dog på, at bankerne i dag er langt bedre polstrede, end de var, da finanskrisen ramte i 2008. Netop finanskrisen har lært bankerne at være velforberedte til kriser som disse.

BRANCHENYT
Læs også