Finans

Kapitalforvalter lover et CO2-neutralt afkast i 2035: »Hvis ikke finanssektorens penge skubber på for klimaomlægning, når vi det ikke i tide«

Det er kun et år siden, at Nordeas tidligere chef for ansvarlige investeringer Sasja Beslik skiftede til den schweiziske investeringsbank J. Safra Sarasin. Nu afgiver banken så et decideret klimaløfte.

Sasja Beslik stod tidligere i spidsen for Nordeas ansvarlige investeringer og er i dag chef for området i den schweiziske investeringsbank J. Safra Sarasin. Han mener, at finanssektoren har en afgørende rolle i forhold til at bremse klimaforandringerne. Foto: PR Foto: Pressefoto.

Finanssektoren har en afgørende rolle, hvis verden skal nå at omstille sig i kampen mod klimaforandringer. Sådan lyder budskabet fra Sasja Beslik, der er direktør og chef for udviklingen inden for ansvarlige investeringer hos den schweiziske kapitalforvalter J. Safra Sarasin.

Sasja Beslik har i årevis arbejdet for den nordiske storbank Nordea og stået i spidsen for at sikre, at bankens investeringer var ansvarlige. Her var han lidt af en superstjerne med mere end 100.000 følgere på Twitter og meget klare udmeldinger om, hvad Nordea mente var socialt ansvarligt og bæredygtigt. Han var involveret i sortlistningen af Facebook i 2017 og heller ikke bleg for at indrømme, at han mente, at bankens retningslinjer inden for investeringer i f.eks. kulindustrien var for uambitiøs...

Læs også