Finans

Verdens mest fotograferede børsmægler blev ramt af coronavirus - nu er han tilbage på Wall Street: »WE ARE BACK«

Handelsgulvet på New York Stock Exchange har været lukket siden slutningen af marts pga. coronavirus. I dag genåbner det.

Børsmægler Peter Tuchman og kollegerne er tilbage på New York Stock Exchange fra i dag tirsdag. Foto: AP Photo/Richard Drew

De amerikanske finansmarkeder tager i dag et skridt i retning af en mere normal hverdag. Handelsgulvet på New York Stock Exchange genåbner nemlig i dag efter at have været lukket siden den 23. marts.

Det har fået børsmægleren Peter Tuchman, der pga. sit udseende er kendt som "Einstein of Wall Street" og verdens mest fotograferede børsmægler, til tasterne på de sociale medier.

»WE ARE BACK,« lyder det fra Peter Tuchman på Twitter, hvor han også skriver, at børsmæglerne på handelsgulvet er relevante og nødvendige.

Når handelsgulvet bliver genåbnet, bliver det dog med en lang række restriktioner. Børsmæglerne skal udover at holde afstand også bære masker for at undgå at sprede coronavirussen.

Peter Tuchman selv var i en længere periode syg efter at være blevet smittet med coronavirus.

»Hej folkens, jeg synes blot, I skulle vide, at jeg er blevet testet positiv for coronavirus. Jeg kæmper hårdt og har aldrig følt mig så syg i mit liv,« lød det fra Peter Tuchman i slutningen af marts.

Billeder af Peter Tuchmann på handelsgulvet på børsen i New York har gennem årene prydet den ene aktiehistorie efter den anden på alverdens medier, og han er også en genganger her på Finans.dk.

I et interview med Washington Post kom han selv med en forklaring på, hvorfor billeder han optræder på, er populære.

»Hvis du ser på billeder af mig, så har jeg det der Einstein-udseende. Jeg har et vildt udseende. Mit ansigt beskriver følelser, spænding eller vanvid. Og det er 100 procent ægte,« siger Peter Tuchman i interviewet.

BRANCHENYT
Læs også