Serier

Danske Bank holder fast i hjemmearbejdspladser efter coronakrisen

Muligheden for at arbejde hjemme vinder permanent indpas i landets største bank, Danske Bank, der har oplevet fordele ved, at medarbejderne sidder derhjemme og arbejder.

Corona rammer verden
Muligheden for at arbejde hjemme er del af bankens ønske om, at blive en bedre bank, lyder det. Foto: Jens Hartmann Schmidt

Fremover kommer de ansatte til at have mulighed for at arbejde hjemmefra i op til to dage om ugen.

Det skriver Børsen.

Tilbuddet gælder for alle bankens 22.000 medarbejdere, uanset hvor de sidder i verden.

Initiativet skal påvirke arbejdslysten hos medarbejderne, der under coronakrisen har vist stigende engagement på arbejdet, øget produktivitet og efterfølgende har efterspurgt muligheden for at arbejde hjemme ifølge Danske Bank.

- Det her er et skifte, fra at arbejde er et sted, til at arbejde er en aktivitet, siger Frans Woelders, der er Danske Banks nye driftsdirektør, til Børsen.

Han afviser, at der er en sammenhæng mellem det nye initiativ og muligheden for fyringer i fremtiden. Koncernen har efter hvidvasksagen haft store udgifter på at bekæmpe hvidvask og har derfor måtte skære i omkostningerne. Blandt andet ved at fyre 230 medarbejdere i februar.

Muligheden for at arbejde hjemme er del af bankens ønske om, at blive en bedre bank, lyder det. Danske Bank vil fremover også forsøge at nedbringe antallet af medarbejderrejser.

BRANCHENYT
Læs også