Finans

Danske Banks formand: Vi har stillet 90 mia. kr. til rådighed under corona

Det er en anderledes generalforsamling i Danske Bank, der tirsdag er skudt i gang i Bella Center i København.

Karsten Dybvad er formand for Danske Bank. Foto: Mik Eskestad.

Generalforsamlingen blev udskudt i foråret på grund af udbruddet af coronavirus. Men nu er banken klar med årets ordinære generalforsamling for bankens aktionærer efter at have været i samråd med myndighederne om, hvordan den kunne afvikles.

Samlet er 30 aktionærer mødt frem til dagens generalforsamling - men lige knap 50 pct. af stemmerne er repræsenteret.

Bestyrelsesformand Karsten Dybvad påpeger, at selv om forholdene er en del anderledes end normalt, så "er vi samlet for at diskutere og stemme om en række forslag, der har betydning for banken."

- Min beretning handler om 2019 - men sidste år er længe siden, som man siger. Vi er nu næsten halvvejs inde i 2020, og vores verden er vendt på hovedet, siger bestyrelsesformanden.

Allerede i februar tog Danske Bank de første forholdsregler i forbindelse med udbruddet af coronavirus.

- Der indførte vi i banken restriktioner i form af begrænset rejseaktivitet. Og fra få dage efter statsministerens skelsættende tale i marts og indtil for nylig har mere end 19.000 medarbejdere arbejdet hjemmefra, fortæller Karsten Dybvad.

Bestyrelsesformanden påpeger, at mange af bankens kunder er blevet ramt af pandemien.

- Vi har imødekommet ni ud af ti henvendelser fra kunderne. Det handler både om lån, betalingshenstand og andre henvendelser. Vi har stillet 90 mia. kr. til rådighed i likviditet for coronaramte virksomheder, og vi har blandt andet fremrykket bankens egne betalinger for at hjælpe leverandører, siger Karsten Dybvad.

BRANCHENYT
Læs også