Finans

Ekspert: 10-årsregel for bankdirektører kan føre til kloner

Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, mener, at det er vigtigt at have lang erfaring, for at være bankdirektør.  Foto: Nicolai Lorenzen

Skal man være topchef, kræver det mindst ti års erfaring, mener et fagudvalg. Kravet bliver mødt med skepsis fra en professor, der frygter, at bankdirektørerne bliver kloner af hinanden.

Det skriver dagbladet Børsen.

Anbefalingen er udarbejdet af et fagudvalg bestående af repræsentanter fra blandt andet universiteterne, Finanstilsynet, Erhvervsministeriet samt nuværende og forhenværende ansatte i den finansielle sektor.

De nye krav gør retningslinjerne mere eksplicitte for bankerne, mener Hanne Birkemose, der er professor ved Aarhus Universitet og har forsket i de krav, som myndighederne stiller til bankchefer.

Professoren kan dog frygte, at retningslinjerne er for faste.

- Skal man være lidt grov, så kan det betyde, at bankdirektørerne bliver kloner af hinanden, der alle har de samme kompetencer. Det skal man jo gøre op politisk, om det er en vej, man ønsker at gå, siger hun til Børsen.

Hanne Birkemose påpeger, at det ikke nødvendigvis kun er bankerfaring, der bør gøre en bankdirektør i en tid med negative renter, stigende omkostninger og hård konkurrence.

Erfaringen er imidlertid vigtig, hvis man spørger Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, der over for Børsen sammenligner driften af en bank med operationer og revisioner - erhverv, man ifølge direktøren heller ikke ville ønske foretaget af en uden mange års erfaring.

BRANCHENYT
Læs også