Serier

Amerikanske banker har dobbelt så meget udbytte som indtjening

Corona rammer verden
Antallet af banker, som FDIC mener er "problembanker" er steget fra 51 til 54 under årets første kvartal. Foto: AP/Lynne Sladky

De amerikanske banker har i årets første kvartal udbetalt næsten dobbelt så meget i udbytte til aktionærerne, som de har haft af indtjening.

Det skriver Financial Times.

Udbytteudbetalingen under coronakrisen har været et omdiskuteret emne i USA. I Europa er udbytte blevet sat på pause, og nogle amerikanske myndigheder har anbefalet, at amerikanske banker følger trop.

I løbet af årets første kvartal har de 5100 amerikanske udlånsudbydere og pengeinstitutter udbetalt udbytte for 32,7 mia. dollar for kvartalet, hvor indtjeningen sammenlagt blev 18,5 mia. dollar, hvilket er 70 pct. lavere end indtjeningen for samme periode sidste år.

Det viser oplysninger fra den amerikanske garantifond, Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC, der træder til, hvis en bank går konkurs.

FDIC påpeger, at bankerne har været værdifulde for økonomien under coronakrisen, og at der fortsat er likviditet at læne sig opad.

- Bankkapital og likviditetsniveauer er fortsat solide, niveauet for kvaliteten af aktiver er stabil, og antallet af "problembanker" er på et historisk lavpunkt, siger Jelena McWilliams, bestyrelsesformand for FDIC, til Financial Times.

Antallet af banker, som FDIC mener er "problembanker" er steget fra 51 til 54 under årets første kvartal. 12 pengeinstitutter med aktiver under 2 mia. dollar er faldet under kravene for "velkapitaliserede" banker og har behov for at tage hånd om problemet, lyder det fra FDIC.

BRANCHENYT
Læs også