Finans

Medie: Codan dropper alle revisorkunder

Forsikringsselskabet vil ikke længere forsikre revisorkunder, skriver Børsen.

Skandalen i OW Bunkers er en af de sager, hvor revisor er blevet holdt ansvarlig. Foto: PR / Collage: Anders Thykier

Codan vil ikke længere ansvarsforsikre revisorer på grund af for høj risiko. Det skriver Børsen.

Revisorer bliver så ofte sagsøgt, at de som gruppe er blevet for risikable at forsikre. Derfor vælger forsikringsselskabet at droppe markedet for revisoransvarsforsikringer og opsiger alle revisorer, der har tegnet en ansvarsforsikring eller garantiforsikring.

Det kan simpelthen være svært at tjene penge på revisoransvarsforsikringer, siger Camilla Amstrup, erhvervsdirektør hos Codan, til Børsen.

»Den pris, som vi vurderer, at vi skal tage for produktet for at undgå, at der kommer store tab, er vi ikke sikker på, at markedet vil acceptere,« lyder det til mediet.

Finans har tidligere beskrevet, hvordan skandalesager i de forgangne år har hævet både fokus og pris på ansvarsforsikringer.

Jagten på tabte milliarder og skyld kan mærkes i prisen på forsikringer, der beskytter direktører, bestyrelser, advokater og netop revisorer mod personlig ruin.

»Helt overordnet har stort set alle en ansvarsforsikring, når de træder ind i et bestyrelseslokale. Vi har klart set en tendens til i de senere år, at der er sket en stigning i præmierne som en konsekvens af de flere sager. Samme udvikling ser vi for ansvarsforsikringer generelt,« har Tine Olsen, der er specialist i ledelsesansvar og cyberforsikringer hos forsikringsmæglervirksomheden Willis, der rådgiver virksomheder om forsikringer udtalt.

Samtidig har forbrugerne fået nemmere adgang til informationer om erstatningsansvar og rådgiveransvar for advokater og revisorer, lyder det.

Codan dropper dog ikke ansvarsforsikring af advokater, fastslår forsikringsselskabet over for Børsen.

BRANCHENYT
Læs også