Finans

Danske Bank: Investeringsprodukt får igen hård kritik

Chris Vogelzang har undskyldt og lovet erstatning til kunder samt fyret den ansvarlige chef for Flexinvest Fri-skandalen. Men der har gemt sig flere skeletter i skabet. Foto: Jens Dresling

Danske Bank modtager hård kritik for ikke at tage et produkt ned af hylden, som i 2019 bragte banken i en skandale. Flere eksperter mener, at porteføljeplejeproduktet Flexinvest Fri er et produkt, som kunderne kan forvente at tabe penge på.

Det skriver Børsen.

Topchefen Chris Vogelzang, som tiltrådte den 1. juni 2019, har undskyldt, lovet erstatning til kunder og fyret den ansvarlige chef for den såkaldte Flexinvest Fri-skandale - nu ser det ud til, at der igen er noget, der ikke stemmer.

Forsigtige kunder kan gennem Flexinvest Fri investere i en portefølje med 85 pct. obligationer og 15 pct. aktier mod en omkostning på 1,4 pct. årligt.

På trods af, at Danske Bank ikke forventer et afkast på aktier og obligationer, som kan dække omkostningerne, udbyder banken stadig produktet, da den forventer at kunne levere et afkast, der er bedre end markedsafkastet ved hjælp af aktiv forvaltning.

Det modtager hård kritik fra Nikolaj Holdt Mikkelsen, som er selvstændig investeringsrådgiver.

- Baseret på hvordan aktiv forvaltning historisk har skabt værdi, mener jeg, det er tvivlsomt og tangerende til det illusoriske, at værdiskabelsen baseres på netop aktiv forvaltning, siger han til Børsen.

Carsten Tanggaard, som er professor i finansiering ved Aarhus Universitet, er enig og påpeger, at han faktisk er overrasket over, at Danske Bank tør og vil være det bekendt.

Landets andre store banker, heriblandt Nordea og Sydbank, har valgt at lukke ned for produkter, hvor det forventede markedsafkast er negativt efter omkostninger, selvom produkterne er aktivt forvaltede, skriver avisen.

Læs også
Top job