Finans

Danske Bank: Topledelsen har for få danskere mener eksperter

Sammensætningen af topledelsen i Danske Bank vækker bekymring hos en række ledelseseksperter.

Der er både for få danskere og for meget udskiftning, lyder det.

Det skriver Berlingske Business.

Danske Banks direktion består af to hollændere, to svenskere, en tysker, en franskmand og to danskere. Kun én har mere end tre års erfaring hos Danske Bank. I bestyrelsen er den gennemsnitlige anciennitet kun en måned højere end direktionens.

- Min største bekymring er sammensætningen af Danske Banks nuværende topledelse. For det første er der en enorm umiddelbarhed og tillid, som opbygges ved at have en ledelse, som har været i en bank gennem længere tid. For det andet risikerer det særlige kendskab til kulturen og kunderne at gå tabt, siger Lars Krull, der er seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, til Berlingske Business.

Han peger på, at det internationale hold af direktører udgør en fare for forståelsen af den danske kultur, og flere andre stemmer i.

Banken risikerer, at overse de gode nationale elementer, der er i bankens kultur, siger Flemming Poulfeldt, der er professor emeritus i ledelse ved Copenhagen Business School. Givet Danske Banks hvidvasksag har en udskiftning dog været på sin plads, mener han.

- Efter sager som hvidvasksagen og Flexinvest Fri kan der ikke være to meninger om, at der har været brug for forandring i banken. Det har helt naturligt også krævet en nødvendig udskiftning i direktionen, hvor vi også har fået ledere ind, som har mange års erfaring inden for international bankdrift på højeste niveau, siger Chris Vogelzang i en skriftlig kommentar, til Berlingske Business.

Læs også
Top job